Vyžrebovali nájomcov voľných mestských bytov

05.03.2013 Košice

Košice 4. marca (TASR) - Na košickom magistráte dnes vyžrebovali nájomníkov piatich voľných mestských bytov v hybridných domoch. Nájomcov žrebovala námestníčka primátora Renáta Lenártová a mestský poslanec a predseda Sociálnej a bytovej komisie Juraj Briškár.

"Rodiny sa môžu do bytov nasťahovať po vybavení administratívnych záležitostí, predpokladaný čas je zhruba do dvoch týždňov," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Mesto Košice ponúklo na prenájom byty v hybridných domoch v septembri 2012. Byty nie sú užívania schopné, to znamená, že nevyhovujúce sú napríklad omietky, múry a podlahy, v byte nie je možné vykonávať hygienické potreby a pripravovať stravu. Ide o dvojizbové byty na Exnárovej, Južnej triede a Obrancov mieru, a jednoizbové na ulici Slobody a Čapajevovej.

Jednou z vopred zverejnených podmienok nájmu bola aj tá, aby budúci nájomca byt po jeho získaní upravil do užívania schopného stavu. Výhodou pre budúcich nájomcov podľa mesta je, že aj keď spočiatku uzatvoria zmluvu na dobu určitú, neskôr, po splnení určených podmienok, môžu získať zmluvu na dobu neurčitú alebo dokonca byt od mesta odkúpiť. Mestu sa do 12. októbra 2012 prihlásilo 92 žiadateľov, vopred zverejnené podmienky splnilo 52, z nich na žrebovanie prišlo dnes 38.

Podľa hovorkyne plánuje mesto v žrebovaní nájomcov voľných bytov pokračovať aj v budúcnosti.
 

Vyberte región